EL NOSTRE BLOG http://www.orrideplanes.com/blog "La finestra oberta de l'Orri" Sat, 11 Jun 2016 10:18:05 +0000 ca hourly 1 http://www.orrideplanes.com/blog/wp-content/uploads/2015/12/cropped-logo-orri-de-planes-32x32.png EL NOSTRE BLOG http://www.orrideplanes.com/blog 32 32 les éco-yourtes, les fleurs, le ruisseau, la baignade… http://www.orrideplanes.com/blog/fr/le-ruisseau-le-camping-les-fleurs/ http://www.orrideplanes.com/blog/fr/le-ruisseau-le-camping-les-fleurs/#comments Fri, 10 Jun 2016 11:52:37 +0000 http://www.orrideplanes.com/blog/?p=260 Voici l’evolution de nos eco-yourtes et toilettes sèches depuis l’an dernier: les plantes et fleurs ce sont bien installées partout; le ruisseau juste à côté coule a fond. Attention, eau très, très froide: seuls les braves ossent la baignade! Le reste prefère la piscine chauffée.

l'eco-yourte l'an dernier

l'interieur de l'eco-yourte avant de mettre la toile

les toilettes sèches juste après les avoir installées

l'eco-yourte fini avec toit végétalisé

l'herbe et les fleurs poussent

vue de l'interieur de l'eco-yourte depuis la fenêtre

la nature reprend grâce aux sémences de Betty

le petit ruisseau à côté du camping pas si petit pendant la fonte

une deuxième image du ruisseau

et une troisième. Oseras-tu la baignade cet été?

Un brave qui avait osé!

Et sinon, il y a une piscine chaufée

]]>
http://www.orrideplanes.com/blog/fr/le-ruisseau-le-camping-les-fleurs/feed/ 1
L’últim galop http://www.orrideplanes.com/blog/en/lultim-galop/ http://www.orrideplanes.com/blog/en/lultim-galop/#respond Tue, 01 Mar 2016 16:21:42 +0000 http://www.orrideplanes.com/blog/en/?p=253  

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El dia era perfecte; o no era així? Un matí clar i lluent. Últim dia de febrer i dia detancament de la temporada de caça. La neu cobria els prats i dibuixava ones sinuoses, formes suaus i arrodonides. El sol la feia espetegar en mil esclats encegadors que percebíem tots dos des del nostre menjador, amb la tassa de cafè a les mans. La mirada abstreta, distrets per la bellesa que ens envoltava, el pensament enllà.

Jo pensava en la màgia que ens oferia l’espectacle de la natura i en la sort de poder contemplar-la. La neu, quin caprici natural: anhelada pels esquiadors, avorrida pels pagesos, temida pels conductors… Apareix quan vol i com vol; desapareix per art d’encantament. Efímera. Capaç de canviar-nos el destí sense deixar cap traça. I a la vegada , infinitament bonica, amuntegant cristalls de formes diferents que el vent s’encarrega d’esculpir capritxosament.
De cop, el vaig veure, saltant, quasi volant, pendent avall, endut per la gravetat i la joia de sentir-se viu i fort en un dia perfecte de finals de febrer. Bell, àgil, amb el cap ben dret, ornat per banyes majestuoses, avançava al galop cap a un destí que poc es podia imaginar. Quina força secreta l’empenyia cap a la gola del llop?
Ara no el veia però, tot d’una, “pam!” un sol tret es va sentir ressonar muntanya amunt. I em vaig imaginar la fatalitat del moment, la vida feta miques; així, en un instant.
Més tard, fent un tomb pel poble, els vaig veure tots allà, els botxins, envoltant la víctima que jeia als seus peus. Les traces a la neu del lloc des d’on l’havien arrossegat fins a la carretera. Vermell damunt de blanc. Xerraven. Gerard, el nostre veí, es va adreçar cap a nosaltres amb expressió de sorpresa “D’on ha vingut? Éreu vosaltres que l’heu fet baixar mentre passejàveu per la pista damunt del poble? O potser el vostre gos?”. Res de tot això. La fatalitat havia volgut portar l’animal cap al seu propi fi en l’últim dia de cacera. Demà s’hauria salvat.
Em vaig representar el cérvol com un símbol de la nostra civilització, corrent temeràriament cap a un destí evitable. Ens salvarien els Podemos? Els Syriza? Les institucions europees? O estàvem condemnats a un final com el del cérvol, a una autodestrucció inconscient.
Mirant l’expressió de l’animal em va semblar que no havia patit, fins i tot hauria dit que em somreia. Em vaig alleujar.

 

Marta Maristany

el 28 de Febrer, 2015

]]>
http://www.orrideplanes.com/blog/en/lultim-galop/feed/ 0
Winter finally arrives at the Orri http://www.orrideplanes.com/blog/en/winter-finally-arrives-at-the-orri/ http://www.orrideplanes.com/blog/en/winter-finally-arrives-at-the-orri/#respond Mon, 29 Feb 2016 17:16:57 +0000 http://www.orrideplanes.com/blog/?p=213 It’s been a long time coming, but during the last two days of February,  the first decent snowfall of the 2015-2016 Winter season finally fell on our lodge.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

While icicles hang from the rooftops, our solar panels shed the snow with the first rays of direct sunlight.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

And our courtyard “shed” the snow with a little help from our shovels.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The new eco-yurts in our campground are hibernating and waiting for warmer weather.

 

terrain Orri avec neige

Along with the barbecue grill in our backyard.

 

caminet

Snowshoers and backcountry skiers have already started opening a trail from our lodge up into the Planès valley.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Our neighbor’s burros are opening trails around their shelter.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

And Marta is opening trails around the lodge, with a little help from Tossa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zemec loves the snow, and he warmly invites you to come and enjoy Winter with us in Planès!
]]>
http://www.orrideplanes.com/blog/en/winter-finally-arrives-at-the-orri/feed/ 0
Iniciativa interessant http://www.orrideplanes.com/blog/iniciativa-interessant/ http://www.orrideplanes.com/blog/iniciativa-interessant/#respond Mon, 08 Feb 2016 17:04:01 +0000 http://www.orrideplanes.com/blog/?p=135 N’hi ha que un bon dia decideixen canviar l’orientació de la seva vida i fer el que els ve de gust. Aquest és el cas de la gent de kviures. Una iniciativa que promou el consum local i ecològic fent de pont entre els productors i els restaurants. Aquí teniu l’enllaç. Gaudiu i inspireu-vos!

kviures

kviures

]]>
http://www.orrideplanes.com/blog/iniciativa-interessant/feed/ 0
Nous avons testé… et nous avons apprecié http://www.orrideplanes.com/blog/fr/nous-avons-teste-et-nous-avons-apprecie/ http://www.orrideplanes.com/blog/fr/nous-avons-teste-et-nous-avons-apprecie/#respond Wed, 03 Feb 2016 12:31:06 +0000 http://www.orrideplanes.com/blog/fr/?p=171 atelier de la cuisine colliure

Nous avons participé à la séance du 21 janvier et avons aidé à la préparation de: tempura de calçots avec sauce romesco, poulpe inspirée façon galicienne et riz au lait à la courge avec sauce à l’orange confite. C’était un vrai régal. Alors, pour quoi ne pas tester par vous mêmes?

atelier de la cuisine à Collioure

]]>
http://www.orrideplanes.com/blog/fr/nous-avons-teste-et-nous-avons-apprecie/feed/ 0
Le dindon du Reveillon http://www.orrideplanes.com/blog/fr/le-dindon-du-reveillon/ http://www.orrideplanes.com/blog/fr/le-dindon-du-reveillon/#respond Tue, 26 Jan 2016 10:24:59 +0000 http://www.orrideplanes.com/blog/?p=124 Accompagnés par 25 personnes, nous avons donné nos adieux à l’année 2015 à l’aide d’un dindon de 11,5 kilos provenant de la ferme Cal Rigole à Enye.  Farci avec patates douces, pommes et noix et cuit pendant 11 heures à four lent, il est devenu la pièce de résistance du dernier repas de l’année.

la découpe du dindon farci

le dindon à table

]]>
http://www.orrideplanes.com/blog/fr/le-dindon-du-reveillon/feed/ 0